voetreflexmassage

Mensen kunnen bij mij terecht voor balans in body en mind. Daarvoor gebruik ik krachtige methoden zoals Jungiaanse analytische therapie, Shiatsu massage, Chi Nei Tsang (orgaanmassage), voetreflexologie, stoelmassage, baby shiatsu en shiatsu voor zwangere vrouwen. Deze methoden helpen diverse klachten te verminderen.

Via het menu ‘Behandelingen’ kun je meer lezen over deze uitstekende behandelmethoden. Dan kun je alvast zelf onderzoeken wat jou het meest aanspreekt. In een gratis telefonisch gesprek bepalen we welke vorm van behandeling voor jou het meest krachtig is.

VOETREFLEXOLOGIE

Dit wordt ook wel voetreflexologie of voetreflexmassage genoemd. Deze therapie gaat uit van de gedachte dat de mens een eenheid is van lichaam en geest, het holistische mensbeeld.

Als de body en mind in harmonie zijn, ervaren wij dit als gezondheid. Bij een verstoring in het evenwicht, spreken we van een ziekte.

Ieder mens is uniek en bij ieder mens zal zich derhalve een verstoring van het evenwicht anders kunnen uiten. Mogelijke verschijnselen zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, algehele vermoeidheid, rugklachten, ontregeld spijsverteringsstelsel en hormoonstelsel en depressiviteit.

Voetreflextherapie helpt de harmonie tussen lichaam en geest weer in evenwicht brengen.

Het is een veilige methode, die niet alleen naar de klachten (symptomen) kijkt maar ook probeert de oorzaak die er achter zit te ontdekken. Zij helpt inzicht te krijgen in welk gebied de onbalans zich manifesteert.

Wat doet de voetreflexologie?

Het is een techniek waarbij druk wordt uitgeoefend op de reflexzones en de reflexpunten op de voeten om zodoende in de corresponderende lichaamsdelen reacties op te wekken. Deze therapievorm activeert en ondersteunt het van nature in iedereen aanwezige zelfherstellende vermogen.

Een kort overzicht van wat voetreflexologie kan doen:

  • het creëren van algehele ontspanning en welbevinden
  • het stimuleren van de bloedcirculatie
  • het bevorderen van de zuurstof en voedingsstoffen toevoer, alsmede de afvoer van afvalstoffen
  • het verbeteren van de zenuw- en hormoonfunctie.

Vragen?

Heb je nog vragen over de behandelingen, jouw klachten of wil je bespreken of iBlossom iets voor jou kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met Anouk Wijnbergen op.

JohnVoetreflexologie