Anouk Wijnbergen

 

Mensen die Anouk Wijnbergen al een tijdje niet hebben gezien, zeggen dat ze heel erg is veranderd. Vroeger was ze vrij hard. Zat ze in het leger. Anouk was naar eigen zeggen mannelijk, materialistisch, en sceptisch richting het spirituele. Kritisch ook. En nuchter, en dat is ze nog steeds. 


Maar vanaf haar 21e levensjaar begon ze haar weg naar haar zachte ik. Verslond ze boeken over het spirituele. En later volgde ze haar opleiding als Analytisch therapeut aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen. Uiteindelijk heeft haar ontdekkingstocht en haar ervaringen geleid tot iBlossom.
Spanning is wie je denkt dat je moet zijn, ontspanning is wie je bent… Chinees spreekwoord


Lees zelf Anouks verhaal

“Mijn persoonlijke achtergrond is heel divers. Ik heb verscheidene banen gehad en me nooit echt op mijn gemak gevoeld in een organisatie. Dat uitte zich in gefrustreerd zijn in mijn dagelijks bezigheden en mijn bezieling was ver te zoeken. Mijn drijfveer was vanuit voelbaar leed. Ik heb heel wat wegen bewandeld en ben tot de conclusie gekomen dat niets mijn gevoel van leegte kon vullen. Ik wist niet waar mijn onrust, mijn drang naar willen weten vandaan kwam.

Ik ben op ontdekkingstocht gegaan.

Ik kwam erachter dat ik alleen gelukkig kan zijn als ik gehoor geef aan wie ik werkelijk ben en niet diegene die ik denk te zijn. Elke stap was een weerspiegeling van mijn innerlijke gemoedstand.
Ik heb een hobbelige weg gelopen, maar het heeft me telkens dichter bij mijn kern gebracht. Relaties en mij relateren tot een ander heeft heel wat voeten in aarde gehad en is nog steeds mijn gevoelige plek.

Wanneer lichaam en geest één worden, treedt de ziel naar voren en plotseling realiseer je je dat die altijd in alles aanwezig is geweest.
Ook al word je honderd, het is en blijft een korte tijd waarom zou je die tijd dan niet besteden aan dit ontwikkelingsproces, aan het leren openstellen, van je geest en je hart, aan je verbinden met je ware natuur, in plaats van jezelf te bekwamen in vastleggen, vergaren, verharden en je afsluiten?
Pema Chodron

Vanwege mijn enorme hooggevoeligheid absorbeer ik moeiteloos andere energieën op.

Vroeger verwarde ik die gevoelens met de mijne, maar ik ben er achter gekomen dat veelal niet van mij is, maar van anderen, de aarde en kosmische energieën die aan intense veranderingen onderhevig zijn.  Dat is ook de reden geweest dat ik me in organisaties nooit op mijn plek heb gevoeld. Ik stond nog teveel open voor andere invloeden en had nog geen goed ontwikkeld ego. Ik kon nog niet vanuit mijn beleving leven. Het leven overkwam me vooral.


Belangrijke keuzes maakte ik altijd gebaseerd op gevoel en intuïtie.

Gelukkig zijn die altijd mijn kompas geweest om mij daar te brengen waar ik zijn moest. Ik heb me pas op latere leeftijd mentaal kunnen ontwikkelen omdat ik toen pas herkenning vond in de opleiding tot Jungiaans Analytisch Therapeut.

De puzzelstukjes vielen op zijn plek.

De boeken die ik verslond, leidde me onbewust al naar de opleiding toe. Mijn emotionele en spirituele leven is sindsdien ook enorm verdiept en verrijkt. Ik vond geleidelijk aan weer delen van mezelf terug. Bovendien werd ik ziek; een burn-out en dat bracht me nog meer naar mijn essentie toe. Ik worstelde nog wel op mijn werk en in relaties, maar geleidelijk aan maakte dat ruimte voor spirituele zingeving.

De geestelijke voeding had ik nodig om mijn vuurtje weer te laten branden.

Ik had de smaak van het studeren te pakken en zoog alle materie als een spons op. Sindsdien blijf ik me ontwikkelen en afwikkelen. Geleidelijk aan ontdekte ik ook de lichamelijke kant van bewustwording en ben ik voetreflexologie en Shiatsu gaan studeren.
De combinatie body en mind heb ik weten te combineren tot een totaalpakket aan diensten als voetreflexologie, Shiatsu massage en Jungiaanse analytische therapie. Het geeft mij enorm veel energie om te zien hoe anderen snel in hun kracht komen.”

Anouk Wijnbergen

Massage en therapie praktijk iBlossom
Lichaam (body) & Gesteldheid (mind)JohnOver iBlossom